Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 27 септември 2013 г.

СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗАК - мощен еликсир за силна имунна система ,аптека за нашето здраве



Толкова много се говори напоследък за този сироп и реших да направя и аз за дечица пък и за нас дъртите да се подсилим.
Преди време направих сладко от черен бъз и много се хареса в къщи мажат си на филии та за лек не става.
Набрах още бъз и направих еликсира за лек.
Рецептата взаимствах от тук за което много благодаря на източника.



Ето информация и рецептата за сиропа и вино даже наложих ама него като стане ще покажа.

Това е най-активната част на растението бъз. Бере се в края на август или докато има плодове даже и сухи става.
 Има силно антиканцерогенно (противораково) действие, укрепва организма, повишава съпротивителната му сила срещу грип и други заболявания.
***Задължително е плодовете да са добре узрели, черни.
 Да не се допуска употребата на зелени и недобре узрели зърна!!!***






Рецепти

1. Сироп.
Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките.
По нататък се постъпва както при приготвяне на плодови сиропи без термична обработка: нарежда се в стъклен съд (голям буркан) ред плод, посипва се със захар и така се редува плод със захар до напълване на съда (буркана), като се завършва със захар, оставя се да престои три седмици, но да не е на пряка слънчева светлина.
Прецежда се през гъста марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в прецедения сироп и да предизвика ферментация.
Препоръчва се сиропа да се съхранява в тъмни шишета, или шишетата да се увият в тъмна хартия.
Съхранява се на хладно.
Пие се по една супена лъжица преди ядене, а за деца по една чаена лъжичка, също преди ядене.
Дозата се удвоява при грипна епидемия!

2. Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям стъклен съд, залива се с вода (на един килограм плод – три литра вода). След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди ядене на обяд и вечеря. Действа като сиропа.







ОЩЕ ЕДНА НЕВЕРОЯТНА РЕЦЕПТА СЪС СУРОВ БЪЗАК

Рецептата е от Garinka Georgieva
Бъзака се ползва за имунна система , прочиства кръвта и за хемороиди .
Приема се и във сурово състояние ето как ?
Сутрин на гладно се гълта по едно зрънце, като на всеки следващ ден се увеличава със по едно зрънце . или първият ден едно до 20- ят ден все със по едно увеличавате и трябва да глътнете вече 20 зърна за веднъж.
След това
на 21-ят ден намалявате на -19 зрънца,
22-ят ден -18 зрънца
и така стигате до 40-тият ден-1 зрънце .
Цялата процедура е 40 дневна, резултата е отличен.
Може да се повтори след 20 дни почивка и по-вече не бива .
Помага за много болести екземи, обриви, имунна система укрепване на организма и др. но трябва да се спазва рецептата точно както ви я описах задължително последователно захранване на организма Успех !!!

20 коментара:

  1. Аморе , сладко съм правила , сироп не , но знам че подовете на бъза са много лековити !
    Благодаря ти за рецептата ! Чао ,мила и хубав уикенд !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аморе, ама направи при вас сигурно има бъз ,още има плодове и са добре узрели.
      Прекрасна да е вечерта ти мила!
      Целувки!

      Изтриване
  2. Преди години правих сироп от зърната на храстовидния бъз. Като го отцедих, от остатъците направих конфитюр. Сиропът ми беше много сладък, но конфитюра с удоволствие се употреби. Даваш добра идея и за вино. И трите предложения са супер!
    Прегръдки и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всичко може да се направи Тили с остатъка като се изцеди ,но аз понеже правих сладко преди време реших да опитам и виното .Дано да стане :)
      Прекрасни почивни дни миличка!

      Изтриване
  3. Зиче, много интересно е отново при теб и какво по-добро от хем вкусно, хем полезно!
    Сърдечни поздрави и бъдете здрави цялото семейство! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, напоследък много интересни рецепти публикуваш! Най-хубавото е, че ще са полезни на много хора. Народната медицина отдавна е доказала качествата си. Поздрави, Зиче и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Браво маме, домашна храна и народна медицина- страхотно съчетание, което води до по- добро здраве! целувам те*)

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, с удоволствие посещавам този блог и намирам много ценни за мен неща. Сега имам един въпрос. В момента плодовете ми бъз отлежават със захарта. Разбрах, че след прецеждането мога да използвам плода за сладко, но не зная как. Може ли да ми дадете рецепта. Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Направих си за първи път тази година сироп.Препоръчаха ми да пия,но неизвесто за мен много лошо ми става.Гадими се стомаха ми се бонтува много лошо ми става.Не съм чувала за нежалани реакции.Моля,които знае за такива да сподели.БЛАГОДАРЯ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен също така ми беше първите дни ,но вече свикнах.:)

      Изтриване
  8. Пие се само по една супена лъжица сутрин, малко разхлабва . Да не си сложила зелени плодчета те са отровни и трябва само съвсем узрели да се слагат. Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много добре сте отговорили ,но едва ли зелени ще сложи изришно съм писала ДА НЕ СЕ ПРАВИ!
      ПРОСТО Е МАЛКО ПО ДЕЛИКАТНО СИРОПЧЕТО ДОКАТО СВИКНЕ ОРГАНИЗМА НИ.

      Изтриване
  9. Здравейте! Дайте ми съвет - може ли дете на 1.9 месеца да приема сироп от бъз? Благодаря предварително за информацията :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ООООО НЕЕЕЕЕ... в никакъв случай не рискувайте за такова малко дете!

      Изтриване
  10. Привет !
    Какво е съотношението плод бъз (бъзак) - захар ?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма съотношение просто се реди ред бъз ред захар ...накрая със захар се завършва.

      Изтриване
  11. Проблем ли е, че наредих плодовете със захарта в метална тенджера?

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте може ли да се съхранява в пласмасови бутилки?

    ОтговорИзтриване