Последователи

четвъртък, 18 май 2017 г.

Голям, усукан тутманик




Удвоена рецепта от усукан тутманик
В линка има постъпково как се прави



продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм


за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл.

1 цяло яйце за намазване отгоре



Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 8 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мас и масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга 4бр...
Разрязвам 4 ленти,усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.
така процедирам и с останалите 4 топки.
Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.




1 коментар:

  1. Здравче,
    много красив , чудесен тутманик.За гости е великолепен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...