Последователи

понеделник, 10 юли 2017 г.

Традиционно сирене по Бански




ПРОДУКТИ
Трябват ни 600 грама овче сирене,
три червени домата,
100 грама краве масло,
пет яйца,
250 грама газирана вода,
червен пипер,
една люта чушка,
сол на вкус, но ако ви е безсолно сиренето.

ТАКА СЕ ПРАВИ
Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене. Върху сиренето се нареждат нарязаните на кръгчета домати и се поставя маслото.

След това захлупваме с капак и оставяме във фурната да се задушат гювечетата. Обикновено са им достатъчни около десетина минутки.
После разбиваме яйцата и ги изсипваме върху сиренето в гювечетата, но заедно с газираната вода. Отново си ги захлупваме и ги държим във фурната, докато не видим, че на повърхността си са порозовели.

Преди да ги извадим, ги поръсваме с червения пипер. А после вече са готови и можем да ги сервираме на трапезата. Трябва непременно да са още горещи и дори врели, като ги сервирате.

Това сирене по бански е една от най-елементарните и простички рецепти. На всичкото отгоре е и страшно евтина, но пък става обяд или вечеря за чудо и приказ.





Източника е

1 коментар:

  1. Много обичам сирене по шопски, но това не съм опитвала, пък от нашия край. Трябва да поправя тази грешка! Прегръдки, Здравче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...